Σάββατο 2 Ιουνίου 2007

Απαπαπα...



...εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα!

Επηρεασμένος από το θέμα των τελευταίων ημερών, θα ήθελα (χωρίς να θέλω να θίξω πρόσωπα, καταστάσεις και προσωπικότητες) να παρουσιάσω μια διαφορετική όψη του νομίσματος.

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, το ερώτημα είναι το εξής: οι ίδιοι οι πολίτες (ειδικά στην Ελλάδα) πόσο ενδιαφέρονται για την υγεία τους;

Επεξηγώντας:

Η Ελληνίδα να πάει στον γυναικολόγο πριν κλείσει τουλάχιστον τα 20; Απαπαπα, αυτή δεν κάνει τέτοια πράγματα… να δει κάποιος το πιπί της; Πάει, καταστροφή!
(όταν ο καρκίνος της μήτρας και του μαστού ξεκληρίζουν οικογένειες)

Ο Έλληνας να πάει στον ουρολόγο - ανδρολόγο; Απαπαπα, αυτός δεν κάνει τέτοια πράγματα… να μοιραστεί με δεύτερο άνθρωπο ότι έχει πρόβλημά; Πάει το image του Greek Lover!!
(όταν ο καρκίνος του προστάτη και τα προβλήματα στύσης και γονιμότητας αυξάνονται καθημερινά)

Η Ελληνίδα να πάει να κάνει το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου; Γιατί υπάρχει τέτοιο πράγμα; Δεν το έγραφε στο Cosmopolitan

Ο Έλληνας φορέας HPV και άλλων ειδών κονδυλωμάτων να πάει να κάνει θεραπεία; Τι τον νοιάζει, αφού ο άντρας δεν παρουσιάζει συμπτώματα.
(απλά η επόμενη σύντροφος μπορεί να κολλήσει στην καλύτερη κονδυλώματα, στην χειρότερη να πάθει καρκίνο…)

Οι Έλληνες γονείς να φροντίσουν να κάνουν τα εμβόλια στα παιδιά τους την χρονική περίοδο που έχει οριστεί; Απαπαπα, πρώτα έρχεται η καριέρα, η πολιομυελίτιδα και όλες οι λοιπές νόσοι μπορούν να περιμένουν…
(… στην γωνία είναι…)

Οι Έλληνες να πάνε στον οδοντίατρο; Απαπαπα, ο οδοντίατρος δαγκώνει…

Οι Έλληνες δεν πάνε στον οφθαλμίατρο. God no, the glasses make one look lame…
(τι είναι ο πόνος, μπρος στα κάλλη…)

Γενικά οι Έλληνες να πάνε μια φορά το χρόνο για ένα check-up; Μπα… έτσι κι αλλιώς στην χώρα μας δεν υπάρχουν καρδιολογικά προβλήματα ,προβλήματα του κυκολοφορικού, δεν υπάρχουν ιστορικά καρκίνου, κανένας δεν έχει πρόβλημα με τον θυρεοειδή του κ.α.
(ο μισός πληθυσμός είτε τον έχει αφαιρέσει είτε αντιμετωπίζει προβλήματα δυσλειτουργίας)

Το μέγεθος αυτής της λίστα θα μπορούσε να είναι το δεκαπλάσιο.

Συμπέρασμα: δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία σε ανούσια πράγματα (π.χ. οι πλαστικοί χειρούργοι δεν ξέρουν τι έχουν κυρίως λόγω αισθητικών επεμβάσεων, βλ. Φουστανος*, όπως επίσης και οι αισθητικοί οδοντίατροι βλ. Ιακωβίδου).

Το θέμα είναι ότι σε ό,τι αφορά την υγεία, στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χάσεις ένα δόντι ή ένα ποσοστό της όρασης σου, αλλά στην χειρότερη περίπτωση και την ζωή σου. Και τότε πραγματικά είναι αργά…


*εδώ να παρενθέσω το τραγελαφικό: ο Φουστάνος και η Θεοδωρίδου πήγαν στο δικαστήριο για να καθορίσουν εάν ο Φουστάνος θα σκάει 3.000 ευρώπουλα το χρόνο για τα βιβλία-τετράδια-μολύβια κλπ. της κόρης του (δικιά του πρόταση) ή 5.000 ευρώπουλα που ζητάει η Θεοδωρίδου…OMFG

10 σχόλια:

Specter είπε...

Μηδενίζεις φίλε μου και φτάνεις και συ στην υπερβολή. Μην κρίνεις και συ απο μένα!!!
Νομίζω πάντως πως τα πράγματα έχουν αλλάξει και αποκτάμε αργά αλλά σταθερά τη σχετική συνείδηση..

Gaara είπε...

Δεν νομίζω ότι μηδένισα κάτι, ούτε ότι υπερβάλλω σε τόσο μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς όλα τα παραδείγματα που αναφέρω, τα έχω βιώσει, με τελευταίο και πιο χαρακτηριστικό, μια συμφοιτήτρια μου που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, πριν καν κλείσει τα 22.

«Μην κρίνεις και συ από μένα!!!» σε αυτό δεν καταλαβαίνω που αναφέρεσαι, δεν είχα εκφέρει ποτέ την άποψη ότι υπερβάλλεις;!ο.Ο

Απλά ήθελα να τονίσω ότι ο τομέας της πρόληψης μπορεί να ελαττώσει δραστικά τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών και είναι κρίμα, όταν μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε κάτι για την υγεία μας, να το αμελούμε.

sitofkris είπε...

Έχεις τα δίκια σου,δυστυχώς...

[Germanos] είπε...

Οχι εχεις δίκιο έτσι είναι

Βεβαια οι συντεχνίες είναι άλλο θέμα

Unknown είπε...

gaara αν πράγματι οι έλληνες αδιαφορούν για την ίδια τους την υγεία... πρέπει να κάτσουμε να προβληματιστούμε πιο πολύ στο "γιατί" το κάνουν αυτό; εκεί είναι το ζουμί...

BushidoCougar είπε...

Θα συμφωνήσω με τον οικογενειακό μας γιατρό Narita... Το ζήτημα είναι το "γιατί";

Ίσως φοβάται αλλά από την άλλη όλοι φοβόμαστε.. Ίσως απλά δεν είναι ενημερωμένος ή δεν τον νοιάζει να ενημερωθεί (μέχρι την ύστατη στιγμή)..

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Έλληνας πρωταρχικά ενδιαφέρεται για το τι δείχνει εξωτερικά και μετά (και αν) εσωτερικά!

Gaara είπε...

Γενικά νομίζω ότι πρωταρχικά αυτό που φταίει, είναι μια έμφυτη στάση άρνησης που έχουν όλοι οι άνθρωποι. Δηλαδή επικρατεί η αντίληψη του: «ξέρω ότι συμβαίνουν όλα αυτά γύρω μου, αλλά δεν θα συμβεί σε μένα. Μακριά από μας…»

Τώρα γιατί στην Ελλάδα συναντιέται περισσότερο αυτό το φαινόμενο, δεν το γνωρίζω. Ίσως να κάνω και λάθος.

Αστάρτη είπε...

Είναι πραγματικότητα οσα αναφέρεις.
Τι να κάνουμε;
Ο "ωχαδερφισμός" κυλάει στο αίμα του Ελληνα.
Οτι μπορείς να κάνεις σημερα, άστο για αύριο.
..και μετά είναι αργά..

alex.00 είπε...

Αν και φτανεις σε ορισμενα σημεια στην υπερβολη, το προβλημα που θιγεις ειναι οντως πολυ μεγαλο...

Erisadesu είπε...

μέσα στην αισιοδοξία σε βλέπω.
έχεις δίκιο πάντως καιρός να τρομοκρατηθούμε λιγάκι.